A Kollégiumunkról

„Egy kollégiumot nem a falak,
hanem az ott lakó emberek teszik azzá, ami.”

Hogy néz ki a kollégium?

A Szent Pál Katolikus Szakkollégium 2008. szeptemberében nyitotta meg először a kapuit,
Sopron történelmi belvárosában, egy teljesen felújított, igényes épületben.

29

Kétágyas szobák

Count Up to 3
3

Közös konyha, mely éjszakákba nyúló beszélgetésre is alkalmas

Count Up to 1
1

Kápolna

Count Up to 1
1

Sportközpont: konditerem, ping-pong, íjász pálya

A kollégiumban 3 emeleten öszesen 29 kétágyas szoba található, szobánként külön zuhanyzóval. Minden emeleten van egy közös konyha, amely nem csak a főzésre ad lehetőséget, de sokszor a legjobb, éjszakába nyúló beszélgetések színtere is.

A kollégiumhoz tartozik egy kápolna, melynek ajtaja mindig nyitva áll, ha egy kis elcsendesedésre vágysz. Itt tartjuk a miséket és az esti Kompletóriumot.
Kis előadótermünk a színhelye a kisebb közös eseményeknek és itt szoktunk közösen projektorral filmeket nézni. Van pingpong asztalunk és konditerem is, ha vasat szeretnél emelgetni. 2010-ben a padláson kialakítottunk egy íjász pályát is.
Minden szobában van internet és telefon, a DB szobában pedig lehet fénymásolni, nyomtatni és szkennelni is.

Mit ajánl Neked ez a kollégium a szálláson felül?

Ez egy szakkollégium, ezért célunk, hogy tanulj is valami újat, valami mást, mint az egyetemen. Minden félévben vannak kötelező és választható előadások, melyekből félév végén vizsgáznod kell.

Mivel ez katolikus szakkollégium, ezért fontos, hogy ne csak a tanulmányaidban, hanem a lelkedben is rend legyen. Ehhez nyújtanak segítséget a hétköznapi misék (melyen hetente lagalább egyszer részt kell venned) és a közös esti zsolozsma, a Kompletórium. Fél évente részt veszünk egy több napos lelkigyakorlaton, de minden szerda este van ifjúsági hittan, nem csak a kollégistáknak. Ezek mellett természetesen Szabolcs atyát – a kollégium igazgatóját – is bármikor felkeresheted.

Ezen felül igyekszünk szervezni még sokféle közösségi programot, mint például gyalog vagy bicikli túrák, szerda esti filmklub, főzőverseny, kenuzás a Fertőn és így tovább. Van egy Kollégiumi Újságunk (Q), és be lehet kapcsolódni a kolirádió műsorának szerkesztésébe is.

Ez mind nagyon szép - mondhatnád -, na de mennyibe kerül?

2011. szeptemberétől a kollégiumi díj az államilag finanszírozott képzésben résztvevő hallgatóknak 16.500,-Ft havonta. A további kollégiumi díjak jelenleg átdolgozás alatt állnak.

De vigyázat! Csak azért ne akarj ide jönni, mert ez olcsóbb, mint mondjuk egy albérlet. Az itt lakóknak plusz kötelezettégei is vannak, úgy mint a kötelező előadások, az esti ima, egy hétköznapi mise, és ami a legfontosabb: aktív közösségi és hitélet.

Ha csak egy olyan helyet keresel, ahol aludni tudsz, akkor az nem ez a kollégium…

16500

2011. szeptemberétől a kollégiumi díj az államilag finanszírozott képzésben résztvevő hallgatóknak 16.500,-Ft havonta.

Elérhetőségek:

  • H-9400 Sopron, Szent György u. 7.
  • Telefon: 99/505-275
  • Fax: 99/505-276
  • E-mail: collegium.paulinum@gmail.com

Bejárat:

  • 6.00-22.00 óráig a Szent György Plébánia udvara felől
  •  22.00-6.00 óráig a Fórum-átjáró felől
(Fórum Pizzéria udvara felől, vagy a Várkerületről a Sopron Bank melletti átjárón keresztül).