Egyetemi Lelkészség

Kovács Gergő Vilmos

Egyetemi lelkész

szentpal_logo_fekete

Kovács Gergő Vilmos

Egyetemi Lelkész

+36 30 424 74 08

Kovács Gergő Vilmos

Dicsértessék a Jézus Krisztus!
2018. augusztus 1-i hatállyal Dr. Veres András megyéspüspök kinevezett egyéb megbízatásaim mellett a soproni Szent Pál Katolikus Szakkollégium kollégiumi lelkészévé, és egyetemi lelkésszé.
Az Egyház jövőjét szem előtt tartva, fontos misszió a Katolikus oktatási intézmények fenntartása. Ebbe a misszióba kapcsolódik bele a soproni Szent Pál Katolikus Szakkollégium is. Kellenek azok a fiatalok, akik később majd az Egyház gerincét alkotják, és kell egy hely, főképpen pedig egy közösség, mely összetartja ezeket a komolyan gondolkodó, lelkileg igényes fiatalokat!
Reményem, igyekezetem és akaratom, hogy a Szent Pál Katolikus Szakkollégium is egy ilyen hely, ilyen közösség legyen. Ahova nem csak aludni járnak haza, hanem ami életre szóló barátságok kiindulóhelye, ami a lelki igényességre, a tudatos keresztény életvezetésre segít rátalálni, és abban megmaradni a fiataloknak!
Küldetésem útján, amelyben Püspök Úr döntése értelmében mostantól a Kollégium is beletartozik, ezért dolgozok magam is, ehhez kérem minden szakkollégistának, és hozzánk szívesen kötődő egyetemi hallgatónak a segítségét, imáját, hogy így közösen együtt növekedve, együtt egy közösséget alkotva az Úrnak kedve teljék bennünk!
Jó szerencsét!
Dicsértessék a jézus Krisztus!